Leeksterveld

Werken langs de A7

Vergroot afbeelding kaart_ro_leeksterveld.jpg Ontwerp Leeksterveld

Aan de noordzijde van de A7 ontwikkelt Leek op dit moment een nieuw bedrijventerrein met een omvang van 40 hectare. Hieraan wordt 20 hectare toegevoegd. De bedrijvigheid die zich hier vestigt is gericht op uitstraling naar de snelweg en is tevens logistiek direct aangesloten op de A7. Het type bedrijvigheid is 'modern gemengd' en logistiek gericht.

Vergroot afbeelding profiel_leeksterveld1(1).jpg Profiel XL houtsingel

De structuur van het landschap wordt gevormd door houtsingels. Deze houtsingels bestaan vaak uit elzen met een geringe hoogte. Om het gebied een landschappelijke 'body' te geven is ervoor gekozen de elzensingels groter en dikker te maken en daar de bedrijvigheid op te richten. Dit zogenaamde XL houtsingellandschap vormt de identiteit van het gebied.

Vergroot afbeelding profiel_leeksterveld3(1).jpg Oriƫntatie naar buitenkant

Naar de buitenranden (met name aan de westelijke en noordelijke kant) grenst het gebied aan twee landelijke wegen (de noorderweg en de Mensumaweg). Door met name de kleinere bedrijven langs deze rand op te nemen, en deze bedrijven zich te laten oriƫnteren op de buitenkant van het gebied ontstaat een rustige overgang tussen de bedrijvigheid en de omgeving.

Vergroot afbeelding profiel_leeksterveld2(1).jpg Profiel noordrand

De Mensumaweg wordt uitgevoerd als laan en opgenomen in het netwerk van langzaam verkeersroutes door hem aan te sluiten als langzaamverkeersverbinding op het lint bij tolbert.

bedrijven_leeksterveld.jpg


Hieronder kunt u de ontwerpkaart en de dwarsprofielen downloaden.